Behandelingen

De huid in het kort

 

De huid is meer dan een buitenkant van ons lichaam. Het is actief, veelzijdig, en ons grootste (uitscheiding)orgaan dat tevens waterbestendig is. Anders zouden we oplossen in de regen. De huid beschermt ons tegen de stralingen van de zon, houdt warmte vast, koelt het lichaam indien nodig en geeft ons lichaam een constante temperatuur.

 

De huid bestaat uit 2 hoofdlagen: de opperhuid (epidermis) en de lederhuid (corium)

 

De onderste laag cellen van de opperhuid (basaalcellenlaag of stratum cylindricum) is de laag waar de cellen zich vermenigvuldigen en zich daarna naar de oppervlakte begeven waar ze zullen afsterven en omgezet worden in keratine, wat in de vorm van schilfertjes weer verdwijnt. Deze 'reis' duurt ongeveer 28 dagen.

 

De bovenste laag van de opperhuid (hoornlaag of stratum corneum) bestaat uit levenloze huidcellen, de "vocht inbrengen" is een begrip dat niet past bij huidverzorging.

 

Met "de huid voeden" bedoelen we dat de vetten die we aanbrengen een aanvulling zijn aan de lipoiden en talg wat weer een goede bescherming geeft bij een droge en vochtarme huid.

 

De Reinse Barrière is we doorlaatbaar voor vetten en in vet oplosbare vitamines (KADEF), maar water is dus niet doorlaatbaar.

 

De werkstoffen in de producten van Bio Active Care by Mineral Care zorgen ervoor dat deze diep doordringen via de Reinse Barrière in de opperhuid. Dit noemen we: transepidermale resorptie, en zorgt ervoor dat de huid in een uitstekende conditie blijft.


Huidverbetering

De huid heeft vanaf een bepaalde leeftijd extra verzorging nodig om er mooi en stralend uit te blijven zien. Door middel van speciale behandel technieken kunnen we samen het verouderingsproces vertragen.

 

Acne

Acne (jeugdpuistjes) is een veel voorkomend probleem en kan bij alle leeftijden voorkomen. Bij Nails&Beauty4You krijgt u de behandeling die geschikt is voor uw huid.

 

Huidverzorging

Het is erg belangrijk om de huidconditie op peil te houden en om de huid te goed verzorgen. Hierdoor voorkomt u problemen en laat u uw huid weer stralen.

Verwen uzelf dus regelmatig met een huidverzorgende behandeling.